avagy házépitésünk története

Látogatóink száma

Finomítások

Próbáltuk megnézni hol és mennyit lehet karcsúsítani az alaprajzon. Annyi bizonyos, hogy a szobák alapterületét nem lehet lecsökkenteni 3*4 m alá. Maximum a hálószobából lehet elvenni... végül is csak aludni megyünk oda, így annak is elég a 3*4 m... főleg úgy, hogy van külön gardrób is.
A fürdőnél első blikkre a 3 m-ből max. 0,5 m-t lehet elvenni, így 2,5*3,5 m méretű lett. Azt még át kell gondolni pontosan mi hova kerüljön. De úgy gondoltuk, hogy négyőnknek kell egy min. ekkora fürdő.
A speiz és wc hosszából is el lehet venni 20 cm-t... elég oda a 1,3 m is. (lemértem ;))
Megegyeztünk abban is, hogy a nappali-konyha-étekező komplexum :D, se lehet 5,5 m-nél rövidebb... Kell a 2,5 m a konyhának és 3 m az étkező résznek... Főleg, ha többen vagyunk és itt az egész család.

Összegezve a bruttó 203 nm lement 200 alá (190 nm) és a hasznos alapterület is 172-ből 164 nm lett.


Próbáltuk a konyhát is ésszerűen berendezni, így a speiz ajtaját is áthelyeztük. A konyhapult pedig kétfelé lett osztva. Telekhatáros falon a hűtő és a mosogató-mosogatógép kapott helyet, némi szabad munkafelülettel. Ide mondjuk nem is kell sok.
A másik rész U-alakú lett és a speiz falán helyezedne el a tűzhely és a sütő (hagyományos felállásban) és az összes többi felület megmaradna és azért az már elég lenne. Kérdéses még a felső szekrények elhelyezkedése.
Ebben az elrendezésben célszerű egy konyhapulttól kb. 30 cm-rel magasabb félfalat húzni a nappali felőli oldalra mindenképp, de az étkező felől sem ártana. Ezt később a tetejére helyezett munkalappal "bárpultosítani" lehetne.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése